Sada i službeno:  F-Secure Internet Security nudi najbolju zaštitu na svijetu

F-Secure Internet Security 2013 je ponovo osvojio nagradu za najbolju zaštitu  za 2012 po nezavisnim testiranjima AV-Test  Instituta.  Objavljeni prošle jeseni,   Internet Security 2013 korisnicima nudi dokazano najbolju zaštitu za svoja računala i online identitet  prilikom pregleda weba  i  online kupovine. On također uključuje i Banking protection za još sigurnija Internet Banking  iskustva.

"AV-Test  za najbolju zaštitu" nagrada se dodjeljuje za najbolji antivirusni proizvod godine u smislu zaštite od malware infekcija izazvanih trenutnim prijetnjama kao npr. zero-day napada, zlonamernih web sajtova i e-mail-ova.

"Tokom testiranja u 2012, F-Secure Internet Security je  ponudio izvanrednu zaštitu od malware-a i Internet napada", kaže Andreas Marks, izvršni direktor AV-Test-a. " F-Secure sigurnosna rješenja su postavila standard u ovoj disciplini."

Tek pušteni F-Secure izvještaj prijetnji  X2 2012 ukazuje na to da će korisnici i dalje biti na meti širokog spectra prijetnji , uključujući  bankarske Trojance, botnete  i ispitivanje ranjivosti. Kako svijet sajber kriminala postaje  sve ozbiljniji i profesionalniji, nema naznaka usporavanja  proizvodnje malware, ističući značaj  koji ima up-to-date zaštita. F-Secure ima najbolji automatski malware odziv i timovi svjetske klase ga razvijaju i koriste.

"Ovo priznanje potvrđuje vodeću F-Secure poziciju u sigurnosnim aplikacijama", kaže  Perttu Tynkkynen, F-Secure direktor prodaje i marketinga. "Godinu za godinom naši proizvodi imaju najbolje performanse kod nezavisnih testiranja "

Napredna Cloud zaštita

Najbolje rangirani rezultati  F-Secure Internet Security 2013 su odraz njegove napredne cloud zaštite u realnom vremenu, zasnovanoj na tehnologiji koja osigurava najbrži odgovor protiv svih prijetnji. DeepGuard  tehnologija osigurava proaktivnu zaštitu protiv malware-a  i novih prijetnji. Skeniranje Internet prometa štiti  ranjivosti pretraživača, te pri pretraživanju blokira  ugrožene sajtove. Banking Protection podiže sigurnosna podešavanja za zaštitu prilikom bankovnih transakcija. Redizajnirani Firewall sa dodatnim filterima sprječava hakerske napade.

F-Secure Internet Security 2013 je dostupan putem Partnerske mreže.

 

Više informacija na:

F-Secure Internet Security 2013: http://www.f-secure.com/en/web/home_global/
AV-TEST Awards 2012: 
http://www.av-test.org/en/test-procedures/award/2012/

Besplatan F-Secure alat Online Scanner "reže problem u korijenu"

F-Secure Online Scanner je osvježen, obnovljen i poboljšan kako bi uklonio malvere u jednom potezu sa Vašeg računala, skeniraj - očisti današnje nedodirljive rootkit-ove.

Helskinki, Finland - F-Secure besplatna alatka Online Scanner je potpuno obnovljen. Sada je F-Secure Online Scanner brži, lakši i moćniji nego ranije, te sada s lakoćom otklanja i napredne rootkit-ove, koji su najteži za uklanjanje. Alat sada zauzima 5Mb, jednostavan je za korištenje, dovoljno je samo nekoliko koraka. F-Secure Online Scanner "čisti" bez instalacije na Vaše računalo - tako da korisnici mogu pokrenuti alat bez razmišljanja o tome.

44% korisnika priznalo je da je nesigurno prilikom surfanja webom zbog nezaštićenih linkova koji mogu dovesti  do infekcije njihovog računala * - za ovo postoji realan razlog.

"Cyberspace je džungla" kaže Kimmo Kasslin, Director Security Research u F-Secure Labu.

"Sajtovi koji su obično pouzdani sada su ugroženi malverom, a korisnici mogu biti neprimetno zaraženi bez očiglednog znaka za to - jednostavnim klikom na maliciozni ili ugroženi sajt.  Zato je uvijek dobra ideja da pokrenete brzo skeniranje - čak i ako imate instaliranu neku drugu aplikaciju za zaštitu."

 

Uklanja viruse + rootkitove = All in One čišćenje

 

Napredni rootkitovi se pokreću prije nego se pokrene operativni sustav, što ih čini teško uhvatljivima. Dva najveća i najbrže rastuća botneta, TDL i ZeroAccess koriste rootkit tehnologije za svoje širenje. ZeroAccess je uspio inficirati milijun računala u 2012 godini sa 140 000 statičkih IP adresa u Americi i Evropi -  prema F-Secure's Threat Report H2 2012. 

 

Uklanjanje rootkit-ova može biti komplicirano i vremenski dugotrajno, često zahtjeva od korisnika da kreiraju zaseban CD ili USB memoriju kao i da potroše vrijeme pozivajući podršku za korisnike. Sa F-Secure Online Scanner-om nemate potrebe za CD-om, zahvaljujući novoj Deep Clean funkcionalnosti, uz Linux operativni sistem specijaliziran za ukanjanje rootkit-ova. Kada Online Scanner otkrije rootkit, on putem DeepClean-a uklanja malvere prije podizanja sustava. Poslije uklanjanja, DeepClean vraća sustav nazad na Windows. Sve se odvija automatski bez interakcije korisnika.

 

"Prednosti novog F-Secure Online Scanner-a su brzina, jednostavnost i univerzalnost" kaže Kasslin. "On je "lagan" i nezahtjevan, ali je prepun snage,  te trenutno detektira  najnovije pretnje."

 

Skenirajte i očistite Vaše računalo besplatno, preuzimanjem F-Secure Online Scanner-a sa: http://www.f-secure.com/en/web/home_global/online-scanner .

 

F-Secure Online Scanner nije zamjena za potpuno preventivno sigurnosno rješenje.  Najbolje svjetsko kompletno i sigurnosno rješenje** za Vaše računalo, identitet i online život, koristite F-Secure Internet Security 2013.

Dostupan na: http://www.f-secure.rs/index.php?option=com_content&view=article&id=13&Itemid=21

*F-Secure sveobuhvatna internet anketa od 6.400 pretplatinka uzrasta od 20 do 60 godina iz 14 zemalja: Švedske, Finske, Italije, Španije, Velike Britanije, Nemačke, Holandije, Belgije, SAD, Kanade, Brazila, Indije i Japana. Istraživanje je sproveo GfK, 25. Maj -1. Jun 2012.

**F-Secure Internet Security 2013 je ponovno osvojio nagradu za najbolju zaštitu  za 2012 po nezavisnim testiranjima AV-Test  Instituta. www.av-test.org . Sigurnosni sustav baziran je na istoj tehnologiji kao i Internet Security 2013.

 

F-Secure ? Protecting the irreplaceable

Dok ste koncentrirani na ono što je važno za Vas, mi smo uvjereni da ste zaštićeni i sigurni na mreži bilo da koristite računalo ili pametni telefon. Mi smo Vam takodjer omogućili backup kako bi mogli dijeliti važne datoteke. Naše usluge su dostupne preko 200 operatera širom svijeta i u milionima domova i kompanija. F-Secure je osnovan 1988 godine, listiran na burzi NASDAQ OMX Helskinki Ltd.

 

f-secure.hr I f-secure.com