Software Updater

homebanner fridge blank blank

 

Jeste li znali da je korištenje neobnovljenog programa prijetnja Vašoj sigurnosti? Program koji nije nadograđen može prouzrokovati upad u Vaše poslovanje i tako ga ugroziti..   83postood najčešćih 10 internetskih prijetnji bi se lako spriječile pomoću usluge Software Updater

 

Making sense of threats for SMBs

Računalna sigurnost je složena i brzo se mijenja. Većina tvrtki ima previše posla i previše različitih mreža koje treba zaštititi i iz kojih treba ukloniti sve sigurnosne nedostatke. Međutim, zbog prijetnji poput Stuxnet-a i Flame-a, o kojima se svaki dan govori u vijestima, dobivamo sve više pitanja od tvrtki o tome koliko su njihovi podatci i poslovanje sigurni.

Esa Tornikoski iz tvrtke F-Secure kaže: "Cyberwar, hakiranje i DDoS napadi se dnevno pojavljuju u vijestima, a događaju se samo multinacionalnim tvrtkama i državnim institucijama?"

"Organizacije žele znati jesu li njihovi podatci i posao izloženi sigurnosnom riziku."

smallthumb esa 344x264

Esa Tornikoski, product manager

 

smallthumb dima2 344x264

Dmitry Viktorov, lead architect

Ne postoje jednostavne prijetnje, postoji mnogo više od toga

Jedna od najtežih zadataka je shvatiti koji slučajevi su velike medijske priče, a koji predstavljaju stvarnu opasnost za mala i srednja poduzeća. Kako znati koji će napadi najvjerojatnije utjecati na vaše poslovanje?

Ono što zapravo djeluje na male i srednje tvrtke nije samo jedna vrsta prijetnje, već stalno prisutne prijetnje računalnog kriminala. To je nešto što ne može pripisati pojedinačnim elementima, kao što su virusi ili spam, a to svakako nije objavljeno u medijima. Cyber kriminal je sadržajan i složen kao i svaki drugi posao i svaku pojedinačnu prijetnju je oblikovala druga osoba, više je puta kupljena i prodana i miješa se s mnogim drugim elementima. Rezultat je složeni mehanizam s mnogo različitih oblika, ali s jednim jasnim ciljem: ukrasti podatke i novac.

"Razlog je jasan: ukrasti Vaše podatke i novac"

 

Vulnerability exploits: Čak i provjereni izvori mogu prouzrokovati pustoš

Vjerovatno najomiljeni način napadača da dobiju pristup Vašem računalu je koristeći nedostatke aplikacija. To je jednostavno umjetnost pronalaženja sigurnostnih rupa u bilo kojem programu i korištenja toga kao način kojim se zarazi računalo. Nejčešći krivac? Stari program koji nije nadograđen. "Vaš program predstavlja ulazna vrata na Vašem računalu", kaže Tornikoski.

"Zastarjeli, naobnovljeni software predstavlja širom otvorena vrata svim vrstama napada, a pogotovo s bezopasnih mjesta." Primjeri poput reklamnih banera, koji se pojavljuju na web stranicama kao što su novine, koji većina ljudi potpuno vjeruje, posebnu su oblikovani tako da iskoriste dodatke, kao što su Java i Flash. Oni traže bilo koji mogući način da zaraze računalo i instaliraju trojanca koji krade podatke, pretvara računalo u bot ili ga jednostavno blokira i traži otkup za deblokadu.

Osnovna malware zaštita nije dovoljna. Za cilj sigurnosti, tvrtka treba održavati svoj program uvijek obnovljenim. Još bolje, potreban im je proizvod koji će njihov program samostalno nadograđivati."
"Vaš softver predstavlja ulazna vrata na Vašem računalu"

smallthumb calendat hand 344x264

Uopće nije potrebno mnogo vremena kako bi se ugradio nedostatak u exploit. Poslije 3 dana svatko može lako oblikovati svoj exploit.

 

tapsa

Tapio Koskinen, Director, product management

Najpotpunija sigurnost na svijetu je ona koja je dostavljena kao usluga

F-Secure Protection Service for Business je najcjelovitije sigurnosno rješenje za male i velike tvrtke na tržištu. Prije svega, tisuće F-Secure partnera širom svijeta prodaje ovo rješenje kao uslugu. Obuhvaća sve dijelove sigurnosti, uključujući i zaštitu od virusa i špijunskih programa, e-mail zaštitu, kao i vatrozid i zaštitu za servere. Najnobija usluga, Software Updater, upotpunjuje cjelokupno rješenje koje se nudi za male i srednje tvrtke. Rješenje štedi dosta vremene IT administratorima i krajnjim korisnicima i malim i srednjim tvrtkama, te štiti od sigurnosnih rizika koji nastaju zbog korištenja neobnovljenog programa.

"Software Updater upotpunjuje cjelokupno rješenje koje se nudi za male i srednje tvrtke"