ozadje novice

Besplatan F-Secure alat Online Scanner "reže problem u korijenu"

F-Secure Online Scanner je osvježen, obnovljen i poboljšan kako bi uklonio malvere u jednom potezu sa Vašeg računala, skeniraj - očisti današnje nedodirljive rootkit-ove.

Helskinki, Finland - F-Secure besplatna alatka Online Scanner je potpuno obnovljen. Sada je F-Secure Online Scanner brži, lakši i moćniji nego ranije, te sada s lakoćom otklanja i napredne rootkit-ove, koji su najteži za uklanjanje. Alat sada zauzima 5Mb, jednostavan je za korištenje, dovoljno je samo nekoliko koraka. F-Secure Online Scanner "čisti" bez instalacije na Vaše računalo - tako da korisnici mogu pokrenuti alat bez razmišljanja o tome.

44% korisnika priznalo je da je nesigurno prilikom surfanja webom zbog nezaštićenih linkova koji mogu dovesti  do infekcije njihovog računala * - za ovo postoji realan razlog.

"Cyberspace je džungla" kaže Kimmo Kasslin, Director Security Research u F-Secure Labu.

"Sajtovi koji su obično pouzdani sada su ugroženi malverom, a korisnici mogu biti neprimetno zaraženi bez očiglednog znaka za to - jednostavnim klikom na maliciozni ili ugroženi sajt.  Zato je uvijek dobra ideja da pokrenete brzo skeniranje - čak i ako imate instaliranu neku drugu aplikaciju za zaštitu."

 

Uklanja viruse + rootkitove = All in One čišćenje

 

Napredni rootkitovi se pokreću prije nego se pokrene operativni sustav, što ih čini teško uhvatljivima. Dva najveća i najbrže rastuća botneta, TDL i ZeroAccess koriste rootkit tehnologije za svoje širenje. ZeroAccess je uspio inficirati milijun računala u 2012 godini sa 140 000 statičkih IP adresa u Americi i Evropi -  prema F-Secure's Threat Report H2 2012. 

 

Uklanjanje rootkit-ova može biti komplicirano i vremenski dugotrajno, često zahtjeva od korisnika da kreiraju zaseban CD ili USB memoriju kao i da potroše vrijeme pozivajući podršku za korisnike. Sa F-Secure Online Scanner-om nemate potrebe za CD-om, zahvaljujući novoj Deep Clean funkcionalnosti, uz Linux operativni sistem specijaliziran za ukanjanje rootkit-ova. Kada Online Scanner otkrije rootkit, on putem DeepClean-a uklanja malvere prije podizanja sustava. Poslije uklanjanja, DeepClean vraća sustav nazad na Windows. Sve se odvija automatski bez interakcije korisnika.

 

"Prednosti novog F-Secure Online Scanner-a su brzina, jednostavnost i univerzalnost" kaže Kasslin. "On je "lagan" i nezahtjevan, ali je prepun snage,  te trenutno detektira  najnovije pretnje."

 

Skenirajte i očistite Vaše računalo besplatno, preuzimanjem F-Secure Online Scanner-a sa: http://www.f-secure.com/en/web/home_global/online-scanner .

 

F-Secure Online Scanner nije zamjena za potpuno preventivno sigurnosno rješenje.  Najbolje svjetsko kompletno i sigurnosno rješenje** za Vaše računalo, identitet i online život, koristite F-Secure Internet Security 2013.

Dostupan na: http://www.f-secure.rs/index.php?option=com_content&view=article&id=13&Itemid=21

*F-Secure sveobuhvatna internet anketa od 6.400 pretplatinka uzrasta od 20 do 60 godina iz 14 zemalja: Švedske, Finske, Italije, Španije, Velike Britanije, Nemačke, Holandije, Belgije, SAD, Kanade, Brazila, Indije i Japana. Istraživanje je sproveo GfK, 25. Maj -1. Jun 2012.

**F-Secure Internet Security 2013 je ponovno osvojio nagradu za najbolju zaštitu  za 2012 po nezavisnim testiranjima AV-Test  Instituta. www.av-test.org . Sigurnosni sustav baziran je na istoj tehnologiji kao i Internet Security 2013.

 

F-Secure ? Protecting the irreplaceable

Dok ste koncentrirani na ono što je važno za Vas, mi smo uvjereni da ste zaštićeni i sigurni na mreži bilo da koristite računalo ili pametni telefon. Mi smo Vam takodjer omogućili backup kako bi mogli dijeliti važne datoteke. Naše usluge su dostupne preko 200 operatera širom svijeta i u milionima domova i kompanija. F-Secure je osnovan 1988 godine, listiran na burzi NASDAQ OMX Helskinki Ltd.

 

f-secure.hr I f-secure.com